Kaos i Indien men humöret på topp!

Första dagen i Indien har minst sagt varit överväldigande! Inget blev riktigt som vi hade planerat. när vi landar 05.00 lokaltid så får vi först av allt inte kontakt med vårt hotell... Vi gav adressen till en pigg och ivrig taxichaufför som inte ens visste vart han skulle åka! Haha!
 
Efter mycket körande hit och dit och några bilder på apor och kor på gatorna senare (bilder kommer annat tillfälle) så visar det sig att vägen till området där hotellet låg var blockerad av polisen. Vi åkte då vidare, trötta och lite rädda, till en skum liten turistbyrå och han som mötte oss där berättade att det inte är någon ide att vara i New Dehli nu. Varför? För att den mest förödande epidemin av sk denguesfebern härjar där nu. Vi trodde inte våra öron och visste inte riktigt vad vi skulle ta oss till. Ville bara sova och hämta mig efter den långa resan.
 
Vi undrade hur vi skulle göra med lägenheten vi har hyrt där osv. I vårt halv dåsiga omdöme gick vi med på att åka ner till Jaipur, en 5 h bilfärd söder om Dehli och övernatta här. Allt var väldigt förvirrande för några timmar sedan och vi blev blåsta på en del pengar kom vi på i efterhand, samtidigt som chauffören var krånglig och ville utöka sina tjänster att köra runt oss i Jaipur som guide.
 
Mycket kom på en och samma gång och vi var båda nära på att bryta ihop, men nu har vi vart fall tak över huvudet och första kaoset härnere har lagt sig lite. Jag har återhämtat mig lite efter sömn och tänker klarare nu. Vi stannar i Jaipur några dagar för att sedan ta oss till Agra för att se Taj Mahal. Sedan åker vi eventuellt upp till Shimla. Vi får se, vi måste få tag i vår hyresvärd från lägenheten i Dehli först. Trots allt så flinar jag nu, klart att det ska vara kaos i Indien? Första smällen har vi redan smällt ned och vi bet i det sura äpplet. Kaos måste man nästan räkna med härnere, läget är lugnt nu. Dags att ta nya tag! imorgon ska vi se vindarnas palats och gå på marknad!

Kommentarer:

1 Farsan Baloo:

I Indialand bak Himalajas rand
där händer det konstiga saker iblan.
Där Bodde en trollkarl han trollade så,
att åtta bliv nitton och nitton blev två.

Allt gott Rebbe och var rädd om dig. Många pussar och kramar!!

Kommentera här: